Зелева клин чорба

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Зелева клин чорба
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Класическа Клин чорба със зелев сок, много подходяща за вегетарианци"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • картофи - 3 - 4 по - големи
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • зелев сок - 600 мл сок на 2 литра вода
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Щом замирише на зима задължително в хладилника има голяма тенджера с Клин чорба (сигурна съм, че ще последват коментари, че това не е истинска клин чорба, но аз така го знам и така ви представям рецептата).

Това е едно от нещата, които мога да ям по всяко време на деня и в неограничени количества.

Аз я предпочитам студена, като е идеална за тези от вас, които постят или искат да свалят килограми.

С количеството вода варим праза, картофите и ориза.

Когато и трите продукта са напълно сварени добавяме зелевия сок, в който сме разбили брашното (ако го сложите в началото, няма да се сварят).

Варим зелевата чорба още 15-20 минути и е готово.

Зелевата клин чорба е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Клинчовица - рецепта от Ветрен, Пазарджишко. Зелева чорба, разредена с вода по вкус, нарязан праз и малко ориз се варят. Олио с червен пипер към края и с лют пипер се ръси. Или ври с1-2люти чушки.
20.12.2023 18:25
star4eto
star4eto
Пропуснала си да сложиш три, четри сухи чушки,а ако обичате люто може и люти.
11.02.2016 14:56
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Идеално за разпускане след тежките празнични трапези.
03.01.2016 19:46