Начин на приготвяне
Отстранете главите, опашките и костите на рибите. Поставете ги в тенджера, залейте ги с 1.2 л вода и овкусете с дафинов лист, черен пипер на зърна, магданоз и сол. Варете около 30 минути на тих огън.
Морските мекотели се поставят във вода, в която преди това около 20-ина минути сте варили дафинов лист, магданоз и парче лимон, и се варят 10-15 минути. След което се оставят заедно с бульона да се охладят.
Междувременно маслото се загрява и в него се пържи до омекване ситно нарязаният лук, след което се добавят ситно нарязаните домати, накълцаната целина, черен пипер и сол.
Продуктите се задушават с виното. Бульонът от главите и костите се прецежда отново, след което се кипва и се добавя към зеленчуковата смес. Слагат се мекотелите, нарязани на дребно, поръсва се с пресен магданоз и се поднася топла с чеснови крутони.