Лесна домашна баклава

27/09/2015
Вероника
отВероникаНовак
"Лесна баклава за начинаещи кулинари, с която да впечатлят всички любители на сладките изкушения "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 092
  • Преглеждания за месеца318
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пакетът с кори разделете на две. Поръсете едната половина с ½ от разтопеното масло и половината част от смлените на едро орехови ядки. Другата половина от маслото и ядките поръсете върху втората част от корите за баница.

След това навийте двете части на рула и нарежете баклавата на малки хапки с дебелина от около 3 см. Поставете хапките в предварително намазнена тава и печете при 180 градуса.

От водата, захарта и ванилията пригответе захарен сироп, с който да полеете баклавата, когато изстине.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар