Начин на приготвяне
Яйцата се оставят на стайна температура за 1 час и се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се смесват със захарта, разбъркват се, без да се разбиват и се загряват на водна баня за 10 минути при непрекъснато бъркане.
Захарта се разтваря, а белтъците стават матово бели. Съдът се сваля от котлона и сместа се разбива, докато не изстине и не стане гладка и блестяща.
Добавя се брашното и ванилията и внимателно се разбърква.
Орехите се смилат и се добавят към сместа. Шоколадът се настъргва и се добавя към сместа, която се разбърква много внимателно. С чаена лъжичка се слага от сместа в тава, постлана с хартия за печене, като между целувките се оставя разстояние от 5 сантиметра.
Пекат се 20 минути на 170 градуса. Оставят се да изстинат във фурната на отворена врата. След като напълно изстинат, се изваждат и се слагат в кутия. По-вкусни са на следващия ден.