Постен ориз на котлон

КалинаКалинаНовак
08/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 278
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се накисва във вода за 30 минути. Морковът, чушката, доматите и лукът се наситняват. Лукът се запържва в мазнината и после към него се добавят чушката и морковът.

Когато се поомекнат се прибавят доматите. Щом те отделят сос, се добавя и оризът. Разбърква се добре и при нужда се слага още малко вода.

Овкусява се с подправките и се слагат маслините и царевицата. Ястието се оставя на котлона, докато оризът съвсем омекне. Периодично се разбърква, за да не загори.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар