Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с патладжани

Спагети с патладжани

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Спагети с патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6
"Паста с пържени патладжани - специално за любителите на италианските вкусотии"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • домати - 500 г обелени и почистени, може и от консерва
  • патладжани - 2 средно големи
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • босилек - 1 стръкче или щипка сух
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • люти чушки - 1 брой, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на филии, намазват се със сол и се оставят 30 минути да се отцедят. Отделно лютата чушка се нарязва ситно и заедно с пресованите скилидки чесън се запържват в олиото.

Прибавят се настърганите домати, захарта и половината босилек. Посолява се и се наръсва с черен пипер.

Сосът се вари 10-12 минути. Измитите и отцедени патладжани се подсушават и изпържват. Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Объркват се с приготвения доматен сос. При сервиране се слагат парчета от пържените сини домати и отгоре се заливат в чинията със соса.

Настъргва се кашкавал и сирене и се поръсва със ситно нарязания босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: