Кавърма със заешко месо

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
29/09/2015
"От крехко зайче най-вкусната кавърма се прави - опитайте и споделете "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 896
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете заешкото във вода и оцет за през нощта, като по желание добавите 1-2 дафинови листа, зърна черен пипер и нарязани лук за аромат.

На следващия ден нарежете месото на парчета. Сложете да се запържи в маслото и олиото, след което го извадете. Добавете в съда нарязания праз и кромид, като накрая добавите и по-едро нарязания чесън.

Добавете нарязаните на парчета чушки, разбъркайте и прибавете червения пипер, чубрица и гъстото доматено пюре, като добре объркате. Върнете заешкото в съда и залейте с виното, като изчакате да се изпари.

Прехвърлете в подходяща тава и подправете със сол и пипер, долейте 1 ч.ч. бульон или вода. Покрийте съда с алуминиево фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 200 градуса фурна за около 90-100 минути или до готовност на месото.

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Това е любимата ми кавърма но без чубрица а само джоджен слагам. Много ароматна рецепта.
0
1
Мариела Христова
Много вкусно, препоръчвам на всички да пробват рецептата.
0
1