Сьомга филе на фурна

ОгнянОгнянНовак71
09/10/2015
"Маринована сьомга на фурна, която може да поднесете със задушени зеленчуци - изискано ястие за ценители!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 557
  • Преглеждания за месеца338
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Кората на портокала се настъргва, а сокът се изцежда. Може също да се използва лимон или лайм.

2. Филето се измива, почиства от люспи и костици, след което се залива със сока от портокал.

3. Маринова се за 30 мин в хладилника.

4. През това време се приготвя смес за намазване от портокаловата кора, настъргания джинджифил, чесъна, кленовия сироп и 2 с.л. зехтин.

Опитвайте сместа - не бива да е свръх сладка. Може да използвате боров мед вместо кленов сироп.

5. На дъното на тавичка се сипва зехтин, филето се поставя с кожата надолу, посолява се и се подправя с черен пипер. Намазва се с готовата смес за печене и се сипва малко вода в тавичката.

6. Пече се 20-30 минути на загрята фурна на 240 градуса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар