Шотландски омлет с уиски

23/10/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се беконът с уиски, като в голям тиган се разтопява маслото. Беконът се запържва 2 минути на среден огън. Беконът се обръща, залива се с уиски и се поръсва със захар. Готви се на силен огън половин минута и се отстранява от котлона.

Яйцата се разбиват, добавя се солта. В загрят тиган се слага 1 супена лъжица масло и се добавя една четвърт от разбитите яйца. Пържат се 20 секунди на силен огън. Сваля се от котлона и отгоре се слага една трета от настъргания кашкавал.

Връща се на котлона и се пържи, докато кашкавалът не се разтопи. Сваля се от котлона, поръсва се с една трета от босилек и се вади от тигана.

Сгъва се на две и се сервира. Същото се повтаря с останалите две трети от съставките, за да се получат три омлета. Сервират се горещи, като отгоре се слага бекон с уиски.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар