Паниран дроб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Паниран дроб1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 450 г
  • риган - 1 ч.л. сух
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - ¼ ч.ч.
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - за пържене
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • брашно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете измития и подсушен телешки дроб на ленти. Поръсете го с сол, риган и черен пипер на вкус.

Прибавете зехтина и лимоновия сок, разбъркайте добре, покрийте и сложете в хладилник за 2 часа. Отцедете.

Оваляйте в разбитите яйца и брашно и изпържете в силно загрято олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Стана хубав, само че аз използвах свински дроб :)
14.02.2016 22:10