Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Паниран телешки дроб

Паниран телешки дроб

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Паниран телешки дроб
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"За ценителите, за мъжките компании, за дегустатори, за старите приятели, по специални поводи или просто за всички - паниран телешки дроб"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1 кг
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - за поръсване
  • сол
  • кромид - 1 глава
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме телешкия дроб и го нарязваме на парчета. Овкусяваме парчетата с черен пипер и сол.

В купа слагаме прясното мляко и слагаме в него да престои нарязания на парчета телешки дроб за 10 -20 минути.

В силно сгорещено олио панираме, като последователно потапяме в брашно и яйце.

Готовите панирани дробчета поставяме в тенджера, като нарязваме на шайби кромида и го похлупваме, за да се задушат.

Добър апетит с това вкусно бирено мезе.

Панираният телешки дроб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: