Агнешко задушено по арабски

Агнешко задушено по арабски
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Обожаваме агнешко, особено приготвено точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • домати - 2 броя
  • агнешко месо - 800 грама
  • рас ел ханут - 2 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • куркума - 1 ч.л.
  • картофи - 4 броя
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 2 броя
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки агнешкото месо, след което го овкусете с чилито, мащерката, сол и рас ел ханута.

Запържете го в тиган със загрято олио. Прехвърлете в тенджера, а в същата мазнина в тигана запържете наситнените лук и чесън.

Малко след тях добавете нарязаните чушки. Щом омекнат зеленчуците, прибавете едро нарязаните картофи и доматите на кубчета.

Прехвърлете зеленчуците в тенджерата с агнешкото. Налейте 500 мл топла вода и посолете. Сложете капак и гответе агнешкото на умерен огън около 2 часа.

Накрая овкусете задушеното агнешко с пресен магданоз и сервирайте.

Агнешкото задушено по арабски е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: