Парени понички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
02/10/2015
"Парени понички предлагаме, вкусни парени понички, топли, топли понички, насам, докато не са свършили "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 801
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Понички

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва със солта. Маята се пуска в топлото прясно мляко заедно с една супена лъжица кафява захар и ваниловата захар.

Яйцето се разбива с останалото количество захар. После всички продукти се смесват и се омесва тесто, като постепенно се добавя мазнина. Полученото тесто трябва да е нежно и крехко.

То се оставя на стайна температура за поне четиридесет минути. След което от него се оформят топчета и се подреждат в пароварка.

Готовите запарени понички могат да се овалят в пудра захар.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар