Понички с рикота

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
661184369
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Понички с рикота
Снимка: Анонимен
1 / 3
12/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Развеселете деня си с красиви понички за закуска"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 60 г
  • брашно - 135 г
  • бакпулвер - 10 г
  • рикота - 240 г
  • портокали - 1 бр.
  • олио - според нуждите
  • пудра захар за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете рикотата в по-дълбок съд, добавете яйцето, захарта и настърганата портокалова кора и разбийте всичко добре.

Постепенно добавете пресято брашно с бакпулвер, след което омесете тестото.

Оваляйте топки от тестото с набрашнени ръце.

Изпържете поничките в по-голямо количество загрято олио в тиган, след което ги поставете върху хартиени кърпи.

Поръсете с пудра захар и сервирайте топли.

Поничките с рикота са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: