Понички с пълнеж

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Понички с пълнеж1 / 3
19/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20-25 бр.
"Ние залагаме на сладко от ароматни дюли! А вие с какво ще напълните тези понички?"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г типово
  • сухо мляко - 50 г
  • вода - 300 мл
  • яйца - 1 брой
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 суха
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • портокали - настъргана кора от 1 портокал
  • есенция - 1 ампула плодова
  • олио - за пържене
  • за пълнежа
  • сладко - от портокали, дюли, мандарини или др.
  • сметана - 2 с.л. течна или заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете сухото мляко и маята във затоплената водата. Добавете яйцето, зехтина или олиото, солта, портокаловата кора, есенцията и подсладителя. Разбъркайте добре и прибавете пресятото брашно.

Замесете гладко и еластично тесто. Сложете го на топло да втаса, докато удвои обема си. След това го разточете с дебелина около 6-8 см и с помощта на чаша изрежете кръгове.

Оставете кръгчетата отново да втасат и ги изпържете равномерно в много сгорещено олио. Отцедете върху кухненска хартия.

Разбъркайте сметаната със сладкото, напълнете пош или шприц с тънък накрайник и напълнете поничките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Меги
Меги
наистина ли 6-8 см трябва да е дебело
15.01.2014 15:33
1
Покажи всички подкоментари
Мариета
Мариета
Супер
13.12.2013 14:12
1