Парени понички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Парени понички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Парени понички предлагаме, вкусни парени понички, топли, топли понички, насам, докато не са свършили"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 30 г жива
  • яйца - 1 бр
  • зехтин - 50 мл
  • кафява захар - 150 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва със солта. Маята се пуска в топлото прясно мляко заедно с една супена лъжица кафява захар и ваниловата захар.

Яйцето се разбива с останалото количество захар. После всички продукти се смесват и се омесва тесто, като постепенно се добавя мазнина. Полученото тесто трябва да е нежно и крехко.

То се оставя на стайна температура за поне четиридесет минути. След което от него се оформят топчета и се подреждат в пароварка.

Готовите запарени понички могат да се овалят в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: