Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечната баница на баба със сирене

Млечната баница на баба със сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Млечната баница на баба със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори - 400 г
  • свинска мас - 4 с.л.
  • сирене - 500 г
  • за заливката
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавата, в която ще се разположи баницата, се намазва добре със свинска мас. Взимат се първите три кори, сгъват се на хармоника и се нареждат в намазнения съд.

Така се процедира, докато всички кори се озоват в тавата. След това те се нарязват леко с нож на 7-8 места и се поръсват с натрошено сирене и малко мазнина.

Тавата с корите се оставя настрани, за да се приготви и заливката. Тя се прави като в дълбок съд се разбиват яйцата и при тях се излее киселото мляко, в което предварително сме сложили содата.

Всичко се разбърква старателно и се оставя за 10 минути на стайна температура.

После със заливката се покриват корите и тавата се слага в загрятата фурна. Пече се на 180 градуса до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: