Бешамелов сос с яйце

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бешамелов сос с яйце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр. от пресни яйца
  • масло - 35 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете котлона на умерена температура и оставете маслото да се разтопи в тенджерка. Размийте брашното в 150 мл топла вода и разбъркайте, за да се получи кашичка.

Щом маслото се разтопи, добавете брашняната смес и започнете да бъркате енергично без прекъсвания.

Когато всичко се уеднакви, за секунди отдръпнете съда от огъня и прибавете прясното мляко. Върнете тенджерката на котлона и се заемете с бъркане.

Щом добиете гъст и еднороден сос, свалете от котлона и прибавете яйцата. Разбъркайте, за да могат яйцата също да се слеят с останалите продукти.

Посолете соса и го поднесете. Той е подходящ за поливане както на зеленчукови ястия, така и на гозби с месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: