Начин на приготвяне
Измиваме зеления фасул (300-400 г), почистваме от връхчетата и дръжките и нарязваме на парченца.
Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме на ренде. В олио (3-4 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) слагаме да се задушат зеленият фасул, цели скилидки чесън (2-3 бр.) и лука, докато останат на мазнина.
Тогава ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1 ч.л.) и брашно (2-3 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (приблизително 1 л). Ръсваме сушени чубрица, магданоз и джоджен на вкус и варим ястието с открехнат капак, да не изкипи.
Когато фасулът се свари и сосът се сгъсти, прибавяме настърганите домати и кубче бульон (като настържа доматите, слагам в голяма цедка и претривам през цедката да се отделят семената).
Варим гозбата още няколко минути. Сервираме с гарнитура от сварен ориз и нарязан пресен магданоз.