Пиле с грах

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пиле с грах2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-8
"Всички, които вече са сготвили и опитали тази яхния, да дадат по един лайк"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле, по - едро
  • грах - 250 г пресен
  • домати - 100 мл от консерва
  • лук - 1 глава кромид + 5 малки лукчета
  • моркови - 1 брой
  • копър - 1/4 връзка пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка кафява
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • лио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и нарязано на порции пиле се слага да заври на котлона с 500 мл вода. След като кипне се обира пяната. Месото се оставя да поври 10 минути. Съдът се оттегля от котлона, а пилешките порции се изваждат добре отцедени от течността и се слагат в чиния.

Бульонът се прецежда през цедка. В тенджера за готвене се налива 50 мл олио и се слага 1 ч.л. сол. Лукът се нарязва на ситно и се изсипва в тенджерата да се позапържи. След като стане прозрачен се добавят пилешките мръвки и се разбърква с дървена лъжица.

Налива се прецеденият бульон и съдът се похлупва. Грахът се измива и добавя в тенджерата след като заври бульонът. Добавят се доматите от консерва и морковът, нарязан на кубчета.

Ястието ври на среден котлон за 50-60 минути. Най-накрая се добавят червен пипер и копър, накълцани на ситно. Похлупва се и се оставя да се къкри на изключен котлон. Сервира се порция месо с част от яхнията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: