Пиле с грах в тенджера

Пиле с грах в тенджера
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Любимо, класическо, задължително за всеки дом - лесно пиле с грах в тенджера"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 300 г
  • доматена салца - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • червени чушки - 1 - 2 бр. (малка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане запържете месото. Сложете лука, моркова и червената чушка, които сте нарязали на дребно. Запържете и тях.

Сложете картофите на големи кубчета и граха. Изчакайте 5 мин. и добавите червения пипер, а след това и салцата.

Налейте вода, колкото да покрие. Сложете подправките. Затворете тенджерата и изчакайте да започне да излиза парата.

Варете на слаб огън 15 мин. След посоченото време изключете котлона и изчакайте да излезе парата.

Поръсете яхнията с копър и сервирайте.

Пилето с грах в тенджера е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: