Начин на приготвяне
Почистете бузите, измийте ги и ги подсушете. Загрейте 1 с.л. мазнина в тенджера. Добавете наситнените лук и чесън, за да се задушат. Когато станат прозрачни, ги извадете от съда и оставете настрана.
Изсипете брашното в подходящ съд и овъргаляйте всяка от бузите в него. Запържете ги леко в мазнината и ги отстранете от огъня. Премахнете остатъците от брашното от тенджерата и върнете чесъна, лука, бузите и надребнените зеленчуци.
Налейте пилешкия бульон и доматеното пюре. Овкусете с подправките. Оставете яденето да къкри на слаб огън около два часа, като не забравяте да разбърквате от време на време. Ако гозбата ви се струва прекалено гъста, можете да я разредите с малко вода.