Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински бузи със зеле

Свински бузи със зеле

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Свински бузи със зеле
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
185 мин.
Порции
12
"Юнашко ястие за една дузина скъпи гости - сега остава само да приготвите и съответното количество вино"

Необходими Продукти

  • свински бузи - 1 кг
  • свинско месо - 500 г от бут
  • зеле - 4 кг
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 буркан консервирани
  • чушки - 6 бр. печени червени
  • вода - 300 мл
  • черен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • магданоз - половин връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително нарязваме зелето. Нарежете го както ви е удобно, аз го режа на ивици. След като сме го нарязали, слагаме го в голяма тава, осоляваме го и леко го намачкваме. Оставяме го за около 2 часа.

След като са минали 2 часа е време да подготвим месото. Измиваме и оставяме да се отцедят бузите и бутът.

Нарязваме ги на парчета и ги слагаме в нагорещено олио в тенджера да се пържат (30-40 мин). Тъй като бузите са много мазни, пускат много мазнина. Затова се слагат само 50 грама олио, колкото да не загорят.

След като са готови бузите и месото от бут ги вадим от тенджерата с решетъчна лъжица, мазнината може да си я прецедите и да си я сложите в буркан и да готвите с нея.

Избирате подходящ голям съд, аз имам много голяма тенджера и нея ползвам, слагате месото и като започне да се „пържи“ добавяте поетапно зелето, като бъркате, за да може да смали обема си. След като сте изсипали всичкото зеле добавяте водата. Готвите 1 час на слаб огън, докато зелето омекне.

След като е омекнало, добавяте червени чушки, който сте нарязали на кръгчета, и доматите от консервата. Разбърквате много добре, добавяте червен пипер, черен пипер, чесън на прах и сол, ако е необходимо и продължавате да бъркате.

Готвите зелето до пълна готовност. След като е готово зелето, слагате ситно нарязан магданоз и разбърквате. Зелето става много вкусно, леко мазно, без сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: