Начин на приготвяне
Предварително нарязваме зелето. Нарежете го както ви е удобно, аз го режа на ивици. След като сме го нарязали, слагаме го в голяма тава, осоляваме го и леко го намачкваме. Оставяме го за около 2 часа.
След като са минали 2 часа е време да подготвим месото. Измиваме и оставяме да се отцедят бузите и бутът.
Нарязваме ги на парчета и ги слагаме в нагорещено олио в тенджера да се пържат (30-40 мин). Тъй като бузите са много мазни, пускат много мазнина. Затова се слагат само 50 грама олио, колкото да не загорят.
След като са готови бузите и месото от бут ги вадим от тенджерата с решетъчна лъжица, мазнината може да си я прецедите и да си я сложите в буркан и да готвите с нея.
Избирате подходящ голям съд, аз имам много голяма тенджера и нея ползвам, слагате месото и като започне да се „пържи“ добавяте поетапно зелето, като бъркате, за да може да смали обема си. След като сте изсипали всичкото зеле добавяте водата. Готвите 1 час на слаб огън, докато зелето омекне.
След като е омекнало, добавяте червени чушки, който сте нарязали на кръгчета, и доматите от консервата. Разбърквате много добре, добавяте червен пипер, черен пипер, чесън на прах и сол, ако е необходимо и продължавате да бъркате.
Готвите зелето до пълна готовност. След като е готово зелето, слагате ситно нарязан магданоз и разбърквате. Зелето става много вкусно, леко мазно, без сок.