Шкембе чорба със свинско шкембе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
07/10/2015
"Никой не отказва шкембе! Никой! Особено когато е свинско, горещо и поднесено с много чесън и оцет!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 569
  • Преглеждания за месеца701
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шкембе Чорба

Начин на приготвяне

Попарете свинското шкембе във вряла вода, внимателно го изстържете с нож от вътрешната и външната страна, измийте го много добре и го залейте със студена вода. Варете около 1 час.

Нарежете свареното шкембе, а бульонът от варенето му се посолява и се вари още 20 минути.

След това добавете към него сгорещеното олио, смесено с червения пипер, черен пипер на вкус и млякото.

При поднасяне сложете малко шкембе в чинията и залейте с горещия бульон. Овкусете само с оцет и счукан чесън.

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра-7%
Приготвяй си тази рецепта с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ella Alanova
Ella Alanova
04.01.2016 00:32
Коя е класическа и коя е оригинална шкембе чорба кой ще ми каже? Моята , защото я правя както ми харесва. А сега де ...
11
4