Трайни Соленки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Трайни Соленки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1/2 с.л.
  • свинска мас - 200 г
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас се затопля, така че да се разтопи. Брашното се пресява и се смесва втечнената мазнина и солта. Добавя се и малко вода, за да е по-лесно замесването.

Готовото тесто се оставя да престои един час, след което се разточва върху набрашнен плот с точилка. Нарязва се на соленки с желаната от вас форма и големина.

Те се поръсват с ким и се подреждат в намаслена и набрашнена тава. Пекат се в загрята фурна на умерена температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: