Супа от масловки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Супа от масловки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Най-ароматната гъбена супа се прави с масловки, а къде растат най-вкусните масловките е тайна"

Необходими Продукти

  • масловки - 5 бр. едри
  • лук - 2 глави
  • спанак - 1 шепа
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите, лукът и спанакът се измиват и почистват. Нарязват се на дребно. В тенджера се слага масло. В него се задушава лукът, а след това и спанакът.

Накрая се влагат и гъбите. Долива се 4 ч.ч. вода и яденето се оставя да къкри. Когато масловките омекнат, се налива млякото.

Разбърква се и се подправя на вкус. След 6-8 минути се отсранява от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: