Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с масловки

Гъбена супа с масловки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гъбена супа с масловки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Масловките се приготвят както всички останали гъби, просто гъбената супа с тях е по-вкусна"

Необходими Продукти

  • масловки - 5 бр. големи
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. пиперка
  • лук - 1 глава
  • фиде - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л. краве
  • сметана - 1/2 ч.ч. течна
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява масло и в него се задушават нарязаните на дребно лук и гъби. Щом те омекнат, се добавят морковите и чушката. Налива се вода, която поне трябва да покрива продуктите.

Ако предпочитате супата да е по-рядка, добавете допълнителна течност. Щом гъбите и зарзаватът са достатъчно сготвени, прибавете лимоновия сок и подправките. Поръсете с фиде и дръжте на огъня още 10 минути.

След като изключите котлона, изсипете сметаната в купичка. Добавете малко от супата и разбъркайте. Налейте обратно в яденето и разбъркайте. Поднесете охладената с парченца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: