Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца върху канапе от масловки

Телешки кюфтенца върху канапе от масловки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Телешки кюфтенца върху канапе от масловки
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Докато не опитате тези телешки кюфтенца върху канапе от масловки, не знаете какво значи наистина божествено вкусно кюфге"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 600 г
  • масловки - 500 г
  • масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • маслини - 1/4 к.ч. зелени
  • риган - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - 1/4 връзка
  • босилек - няколко свежи листа
  • чесън - няколко скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма се овкусява с риган, прясно смлян черен пипер и сол на вкус.

Към нея се добавят обезкостените зелени маслини, магданоза и босилека, нарязани на ситно. Омесва се хубаво и се оставя за кратко, за да се овкуси.

През това време се почистват гъбите масловки - маха им се пънчето, обелва им се кожицата и се нарязват на не много дебели шайби. В тиган се слага маслото и олиото, да се загрее.

Каймата се прави на средно големи кюфтенца, запържват се в тигана и се изваждат с решетъчна лъжица. В същата мазнина се запържват гъбите масловки, когато са готови се поръсват с малко сол, риган и черен пипер.

Преди да се отстранят от котлона се добавят нарязаните на ситно скилидки чесън, връщат се кюфтенцата и се оставят на котлона под капак още няколко минутки.

При сервирането в чиниите, се залива с прясно изцеден лимонов сок. Поднесете с чаша ароматно вино.

Телешките кюфтенца върху канапе от масловки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: