Хайвер от свински мозък

Бай СтавриБай СтавриНовак
21/10/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 057
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г мозък
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сминдух - 1 к.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският мозък се измива и почиства. Изкисва се един час в подкислена вода, след което се слага да се свари в подсолена такава. Свареният мозък се изважда и измива със студена вода.

Поставя се в блендер заедно с чесъна и останалите подправки. Пасира се до получаване на гладка смес. Полученият специалитет по желание се украсява с маслини и свежи листенца магданоз и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар