Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Лесна есенна манджа

Лесна есенна манджа

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Лесна есенна манджа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Есенна манджа с богат, наситен вкус, която ще ви припомни последните дни на циганското лято!"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • праз - 1 стрък
  • масло - 3 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • сол
  • куркума
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зарзаватът се измива, почиства и надребнява. В тенджера се задушава празът, а когато стане прозрачен, към него се добавят чушките, патладжанът и картофите. След 2-3 минути се включат и доматите.

Гозбата се разбърква и се оставя да къкри на огъня до пълното сваряване на всички продукти, като от време на време се разбърква, за да не загори.

Петнадесетина минути преди да бъде отстранена от котлона, се добавят счуканият чесън, солта, куркумата и червеният пипер. Готовото ястие се поръсва с листенца магданоз и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: