Начин на приготвяне
Доматите се измиват и се накисват в гореща вода за 1 час. В касерола се загрява масло.
Запържва се пилешкото месо, нарязано на кубчета и след като стане готово, се маха.
Вътре се задушава нарязаният лук. Щом той стане прозрачен, се добавя и останалия надребнен зарзават.
Когато всички продукти омекнат, месото се връща обратно в касеролата.
Всичко се поръсва с подправки и със чукан чесън. Ако яденето е прекалено гъсто може да се разреди с малко сухо вино, но ако консистенцията му ви устройва, можете да пропуснете тази стъпка.
Манджата се оставя да къкри под похлупак още 5 минути и се отстранява.
Сервира се със свежи листенца копър и магданоз.
Лесната пилешка манджа е готова.