Зрял боб с ребърца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Зрял боб с ребърца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Най-вкусната подправка за зрял боб определено са свинските ребърца, съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • боб - 600 г
  • свински ребърца - 500 г
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • джоджен
  • червен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва във вода за 1 вечер. Сварява се в подсолена вода и се отцежда.

В тенджера се задушава нарязаният лук и се добавя доматеното пюре. Слагат се бобът и ребрата. Всичко се позапържва и се долива 1 ч.ч. вода.

Оставя се да къкри на огъня, докато месото се сготви. Брашното се запържва отделно с червения пипер и се добавя към ястието, за да се сгъсти.

Слага се джодженът и се посолява. Разбърква се добре и след 6-8 минути гозбата се отдръпва от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Любопитна съм готвили ли сте боб в подсолена вода?
Всичките ви рецепти са записани така.
Ако сложиш боба в посолена вода, спокойно може да си ври цял ден, а на вечерта да хрупа, защото не се е сварил.
Коригирайте,моля, защото някой неопитен готвач може да си изпати.
29.09.2023 15:13
1