Начин на приготвяне
Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, нарязаните на малки парчета ребра, поставете ги в малка тавичка и запечете в предварително загрята фурна до полуготовност за около 40 минути.
Измийте боба, поставете в тенджера да поври с малко вода, която изхвърляте след 10 минути.
Заредете отново със студена вода, налейте олиото, нарежете лука, морковите, чесъна и корена целина, оставете да ври на бавен огън до полуготовност. Прибавите запечените ребърца към него и продължете да варите на слаб огън до готовност.
Накрая, преди да свалите ястието добавете червения пипер, домата настърган на ренде и джоджена нарязан на ситно, след като отново заври свалете от огъня готовото ястие.
Този момент с джоджена съм принудена да пропускам защото домашните ми любимци не обичат зелени подправки (добавям си ги отделно в моята чиния), въпреки моите неуспешни убеждения, че са много полезни и вкусни.