Ребърца с картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ребърца с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Защо това е най-обичаната комбинация? Защото е най-вкусната"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • свински ребърца - 8 бр.
  • масло
  • черен пипер
  • розмарин
  • сминдух
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги и ги нарежете на полумесеци. Разпределете ги в намаслена тава.

В друг съд сложете 2 с.л. масло и запържете ребърцата. Извадете ги и ги сложете при картофите.

Разбъркайте продуктите, поръсете обилно с подправките и долейте 1 ч.ч. вода.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и я сложете да се пече на 200 градуса в загрята фурна. След около половин час отстранете фолиото и доизпечете на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: