Ребърца с картофи и ориз

Ребърца с картофи и ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусна яхния от ребърца с картофи и ориз"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г (нарязани на дребно)
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • олио - 40 г
  • доматено пюре - 80 г
  • бяло вино - 80 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • картофи - 700 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1/2 к.л.
  • ориз - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ребрата и ги изпържете в тенджера. Добавете лука и чушката, нарязани на дребно.

Запържете за 5 минути и сложете доматеното пюре.

Изчакайте малко и налейте виното. След като се изпари алкохолът, добавете картофите, налейте вода и сложете подправките.

Варете апетитните ребърца на среден котлон до готовност на месото, като 10-15 минути преди да изключете, добавете ориза.

Сервирайте свинските ребърца с картофи още топло в дълбока чиния.

Ребърцата с картофи и ориз поднесете с подходяща гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: