Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Телешки ребърца с картофки и грах

Телешки ребърца с картофки и грах

Телешки ребърца с картофки и грах
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Сочни ребърца, от които всички ще искат да опитат"

Необходими Продукти

  • телешки ребърца - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • грах - 500 г (консервиран)
  • домати - 4 с.л. смлени
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките ребърца се разрязват на порции.

В тиган със сгорещена мазнина се запържват телешките ребърца. Към тях се прибавят нарязаният на ситно лук и морковът /на колелца/.

След като се задушат, се прибавят картофите нарязани на средно големи парчета. Ястието се поръсва с брашно и червен пипер. Веднага се долива малко вода, за да не стане брашното на бучици.

Прибавят се доматите и една чаена чаша вода. Ястието се овкусява със сол и се оставя да поври около 20 мин. След това се прехвърля в тавичка, добавя се грах и се слага да се пече във фурна на 200 градуса.

За да се сготвят добре ребърцата, тавата е хубаво да се покрие с алуминиево фолио, което се маха малко преди да се извади гозбата от фурната.

Готовото ястие се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.

Телешките ребърца с картофки и грах са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: