Вкусни пълнени печурки

ОгнянОгнян
Новак
7
5
10
13/10/2015
"Нека семплото заглавие не ви подвежда, тези пълнени печурки са феноменално вкусни, а ароматът, който се носи от тях - завладяващ "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 301
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката ситно нарязаният праз се запържва в олиото и когато стане златист, се деглазира с виното. Прибавя се мляното месо и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.

Прибавят се подправките и се готви, докато виното се изпари. Прибавя се натрошеното синьо сирене и се сваля от котлона. Разбърква се добре.

Гъбите се измиват, махат им се пънчетата и се посоляват. Подреждат се в тава и във всяка гъбка се слага по малко масло.

Плънката се разпределя по равно във всички гъби и отгоре се поръсва с настъргания кашкавал.

Сипва се съвсем малко вода на дъното на тавата и се пече 30-40 минути на 240 градуса.

Ръчно изработена керамична чиния 18 см-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 18 см
5.34 лв.
4.11 лв.
Виж ››

За ценителите на хубавата керамика - разкошна ръчно изработена керамична чиния, подходяща и за подарък. Заложете на българското!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар