Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко в йенско стъкло

Пилешко в йенско стъкло

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешко в йенско стъкло2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Днес ви каним на крехки и сочни пилешки късчета в ароматен гъбен сос."

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • бяло вино - 60 мл
  • вода - 100 мл
  • гъби - 200 г стерилизирани
  • сметана - заквасена
  • топено сирене
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порциите, посолете и наредете в йенската тава.

Поръсете с нарязаните гъби, наредете отгоре резени топено сирене. Разбъркайте заквасената сметана с водата и виното.

Залейте пилето, поръсете с черен пипер и отгоре настържете кашкавала.

Печете на 180 градуса за 40-45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Една чудесна рецепта, която правя често.
16.02.2016 09:55
1