Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Постни спагети с гъбен сос и вино

Постни спагети с гъбен сос и вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Постни спагети с гъбен сос и вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Как да не се влюбиш в Италия, когато дори постните им спагети изглеждат по този начин"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г без яйца
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • брашно - 15 г
  • чесън - 1 скилидка
  • олио
  • магданоз - 2 с.л.
  • бульон - 125 мл зеленчуков
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете лука и чесъна. Добавете почистените и нарязани гъби и магданоза и запържете. След като течността се изпари добавете брашното и разбъркайте. Сипете виното и бульона, разбъркайте.

Овкусете със сол и черен пипер и кипнете. Продължете да разбърквате докато сосът се сгъсти. Междувременно сварете спагетите в подсолена вода. Смесете ги със соса и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: