Начин на приготвяне
Натрийте пържолите със сол и черен пипер и ги подредете в намазнена тава.
Почистете и нарежете гъбите и ги запържете леко в сгорещеното масло.
Долейте виното, добавете подправки на вкус и долейте към 1 ч.ч. топла вода или гъбен бульон.
Накрая завършете с размитото в малко вода брашно.
Щом лекичко се сгъсти всичко се излива върху свинските пържоли.
Покрийте тавата с алуминиево фолио плътно и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Пържолите с гъбен сос и вино на фурна са супер вкусни!
Коментари
Всичко се прави на тиган в противен случай месото става сухо като подметка а ин за соса ти трябва магданоз и лимон. И въобще знаеш ли колко е 1/2 ч.л. индийско орехче - с такова количество убиваш всички останали аромати и вкусове (освен ако неизползваш месо със съмнително качество).