Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешки скалопини в гъбен сос с бяло вино

Телешки скалопини в гъбен сос с бяло вино

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Телешки скалопини в гъбен сос с бяло вино
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
09/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Всяка хапка месо ще се топи в устата ви, ако приготвите телешкото по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • телешки шол - 700 - 800 г цяло парче
  • печурки - 500 г култивирани
  • олио - 4 с.л. слънчогледово
  • масло - 50 г краве
  • бяло вино - 2 ч.ч. сухо
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин - 1 с.л. листенца
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това класическо ястие от особено значение е качеството на месото. То трябва да е от млади животни, незамразявано, с розов цвят.

Парчето телешки шол се почиства от мазнина и ципи. Нарязва се на филийки с дебелина 5 – 6 мм. напреко на влакната. Посоляват се със сол и пипер и леко се начукват.

Гъбите се наситняват, скилидките чесън се смачкват и също нарязват на ситно.

В добре загрятото олио се изпържва месото от двете страни за по 1 мин. и се оставя да почине. В същото олио се запържват гъбите до златист цвят, добавят се чесънът, розмаринът, пиперът и брашното.

Налива се виното и се посолява. След като се сгъсти се слагат месото и кравето масло.

Сваля се от огъня. Върви с ризлинг или хубаво розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: