Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за риба»Гъбен сос с бяло вино

Гъбен сос с бяло вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Гъбен сос с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"Ароматен сос, който ще подчертае вкуса на всяко печено месо"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 гр.
  • масло - 80 гр.
  • лук - 80 гр.
  • брашно - 29 гр.
  • бяло вино - 280 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените гъби се нарязват на ситно и се запържват заедно с настъргания лук в сгорещеното масло. Поръсват се с брашното и се заливат с бялото вино и отварата. Сместа се оставя да ври, докато се получи гладка, средно гъста каша с отделяща се отгоре мазнина. Подправя се със сол, черен пипер, лимон или винена киселина и се пасира през сито.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: