Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца със сос от синьо сирене

Пилешки крилца със сос от синьо сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешки крилца със сос от синьо сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4
"Не пипайте хрупкавите пилешки крилца на ближния, защото без познати можем да останем, но без тях не"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг пилешки крилца
  • мед - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • лютеница - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • червен пипер
  • целина - няколко стръкчета по желание
  • извара - 1/3 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.л. бял винен
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • синьо сирене - 1 с.л. натрошено
  • бял пипер - 1/8 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка, ситно нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната предварително. Смесете меда, кетчупа, лютеницата и соса Уорчестършир в купа и оваляйте пилешките крилца, предварително почистени от кожата. Затворете съда плътно с капак и го сложете в хладилника за 15 минути, като от време на време обръщате крилцата.

Подредете пилешките крилца в тавичката и ги поръсете с червен пипер. Сложете ги да се изпекат за около 30 минути.

За соса смесете изварата, оцета, прясното мляко, половината синьо сирене, белия пипер и чесъна в кухненски робот и пасирайте докато получите гладка каша. Прибавете и останалото сирене.

Сервирайте крилцата и соса в сосиера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
45
30
20
10
Дай твоята оценка: