Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с шунка и кашкавал

Картофени кюфтета с шунка и кашкавал

Картофени кюфтета с шунка и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
09/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Картофени кюфтенца с вкусна плънка"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 3 бр. пера
  • магданоз
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • шунка - 100 г на малки кубчета
  • кашкавал - 80 г настърган
  • брашно - 1 с.л. за тестото
  • олио за пържене
  • брашно - за поръсване, отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени картофи се нарязват на кубета и се сваряват да омекнат, става по бързо. Отцедени с вилица се намачкват като за обикновено картофено пюре, може и с преса.

Добавят се нарязан ситно лук, пера зелен лук, магданоз, чубрица, малки кубчета шунка и настърган кашкавал.

Чуква се едно яйце и добавяме 1 с.л. равна брашно в сместа. Разбърква се като за кайма и се овкусява със сол и черен пипер.

Оставям да се охлади сместа за картофени кюфтета в хладилника, иначе ще се разпаднат кюфтетата, ако е топла сместа. После се оформят на средно големи картофени кюфтенца с шунка, като топваме ръцете в брашно.

Нареждам на фолио, докато оформя всички и загряваме олио. Отгоре кюфтенцата леко поръсвам с брашно.

С вилица ги вземем отдолу и поставям в тигана. Пържа от двете страни до златисто. Обръщам с две вилици и после се изваждат готовите кюфтета. Много вкусни за обяд. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: