Начин на приготвяне
Почистете и измийте скумриите. Морковите нарежете на дълги пръчици. Лука и доматите обелете и нарежете на шайби. Обеления чесън нарежете на филийки.
Поръсете отвътре и отвън скумриите със сол, черен пипер и кимион.
Пъхнете в коремчетата им нарязаните на филийки скилидки чесън и по един цял стрък копър (заедно със дръжката).
Полейте с лимоновия сок и малко зехтин отвътре и отвън и оставете да се овкусят за 30 минути.
Нарязаните домати и кромид лук прехвърлете в плика за печене. Поръсете с подправки – сол, черен пипер и кимион и залейте с останалия зехтин.
Завържете плика и пъхнете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете на средна решетка и включен вентилатор за около 35 минути.
Обезкостете изпечените скумрии.
Прехвърлете рибните филета в подходящи чинии за сервиране и гарнирайте със задушените зеленчуци. Украсете по ваш вкус с резени лимон и стръкчета копър.
Бутилка бяло вино е идеалната компания за това вкусно ястие!
Добър апетит и наздраве!