Снимка: Потребител#164383
1 / 2
13/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Любимата на всички рибена салата, в разкошен, неустоим и изключително вкусен домашен вариант, който заслужава да бъде полят обилно с домашно винце"
- скумрия - 2 бр.
- грах - 1 ч.ч.
- кисели краставички - 6 - 7 бр.
- доматен сос - 1 ч.ч. домашен
- праз - 1/2 ч.ч. нарязан
- дафинов лист - 2 бр.
- бахар - 5 бр.
- олио - 1/2 ч.ч.
- сол - 1 щипка едра
- за маринатата
- саламура - 2/3 ч.ч. от краставичките+оцет
* мерки и количестваНачин на приготвяне
Нарязваме краставичките и праза. Грахът и нарязаните предходни зеленчуци се смесват с доматения сос.
Добавяме и олиото, сместа от оцет и краставичната саламура. Добавяме и подправките.
Нарязваме почистената риба на дебели колелца. Поставяме всички филийки на дъното на тенджера. Заливаме с приготвената смес.
Варим на средна до ниска температура около половин час, като от време на време просто разтръскваме съда. Бъркането не се препоръчва.
Коментари