Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Гювеч с телешко, гъби и грах

Гювеч с телешко, гъби и грах

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Гювеч с телешко, гъби и грах1 / 2
22/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • грах - 200 г от консерва
  • гъби - 500 г
  • доматен сок - 250 мл
  • червено вино - 1 в.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • масло
  • сол
  • целина - 3 - 4 листа
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лимонов сок - от 2 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции. Гъбите, лукът и морковите се режат на едро. Месото се нарежда по дъното на намаслен гювеч. Върху него се разпределят останалите продукти.

Добавят се подправките и се наливат лимоновият сок, червеното вино и доматеният сок. По желание се налива и малко вода. Съдът се захлупва с капак и се слага в загрята фурна. Яденето се пече около час и половина, след което се изважда и се оставя да поизстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: