Супа с петел

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Супа с петел1 / 2
24/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Знаете ли как се нарича шумен петел, който кукурига когато си иска - супа се нарича"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр. млад
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • картофи - 3 бр.
  • крутони
  • масло
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • целина
  • масло
  • червен пипер
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното месо от петела се сварява хубаво в 2 литра подсолена вода, заедно с 2 бр. дафинов лист, няколко зърна черен пипер и малко масло. Свареното месо се вади и се надребнява. Поръсва се с шарена сол и червен пипер и се захлупва.

Полученият бульон пък се прецежда. В него се сваряват нарязаните на едро зеленчуци, като се добавят още подправки.

После цялата тази смес се пасира и се оставя настрани. В чиния се слага по малко от петела и се залива със супата. Ястието се поднася с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: