Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа с петел и кускус

Спаначена супа с петел и кускус

Спаначена супа с петел и кускус
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Спаначената супа с петел и кускус е готова и ухае чудесно."

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • петел - 1 бр. домашен
  • сол
  • черен пипер
  • червен лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • кускус - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът е добре почистен. Слага се в тенджера под налягане и се залива с вода. Слага се капак. Завира за около половин час и се вари за още толкова. Общо час. Оставя се да се обезвъздуши, за да се отвори безопасно.

Тенджерата се отваря и петелът се изкарва в чиния, за да изстине по-бързо и да се обезкости.

Червеният лук се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и измиват. Режат се на малки кубченца. Слагат се в тенджера. Добавя се малко от бульона, за да се задушат зеленчуците.

След това се добавя останалият бульон. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се да заври.

Месото се обезкостява и накъсва на мръвчици. Когато бульонът заври, се добавя кускусът. Добавя се и месото. Вари се още около 12 минути.

Спанакът се измива у нарязва на лентички. Добавя се 5 минути преди отстраняване от котлона, за да запази свежестта си. Разбърква се.

Спаначената супа с петел и кускус е готова и ухае чудесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава супичка стана!!!
30.08.2024 19:37