Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Пилешки специалитет в бутер тесто

Пилешки специалитет в бутер тесто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пилешки специалитет в бутер тесто1 / 2
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-7
"Лесно е да впечатлите гостите си с с вкусен пилешки деликатес, само трябва да спазвате инструкциите в рецептата!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - гърди - 3 бр.
  • бекон - 3 резена
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 125 мл.
  • праз - 2 стръка
  • масло - 30 гр.
  • тесто - 1 кг.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме маслото, връщаме праза, бекона и пилешкото в тигана, посоляваме и овкусяваме с черен пипер.

Изсипваме разбърканите със сметана жълтъци и оставяме на слаб огън около 3 мин. , като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня и поръсваме с магданоз.

Загряваме фурната до 210 градуса. Разрязваме бутертестото на 2 листа. Единият лист поставяме в намазана с масло тава за печене. Отгоре разпределяме пълнежа като оставяме около 2 см. свободни краища. Покриваме с втория лист и притискаме краищата. Намазваме с разбито яйце и дупчим с вилица, за да може да излиза парата. Печем около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

таня
таня
Да попитам сметаната кога и къде се слага ?
15.11.2011 16:31
2
Станимир
Станимир
30 гр. масло за запържване на праза, бекона и месото ми се виждат малко, затова си позволих да сложа 100 гр. Трябва да ви кажа, че стана вкусотия голяма. Вкъщи си облизахме пръстите. Благодаря за оригиналната рецепта.
27.11.2010 20:53
2